Depressie
[Eucalyptus] [Grove den] [Lavendel] [Manuka] [Melisse] [Nardus] [Ravensara] [Tea Tree]
[Depressie] [Koortsblaar] [Voetschimmel] [Aanbieding] [Luchtverfrisser]

Wat is een depressie ?

 Een depressie is niet te vergelijken met een depressieve of een teneergeslagen bui dat een ieder van ons wel eens heeft.
 
Een echte depressie is een ziekte en maakt het leven voor de betrokkene zeer zwaar. Het zoeken van medische hulp is zeer belangrijk. Er kan nl ook een lichamelijke oorzaak aan een depressie ten grondslag liggen

De belangrijkste symptomen zijn een diep gevoel van hopeloosheid, verdriet en / of pessimisme. Het leven heeft alle glans verloren.
De uitingsvormen van een depressie kunnen van persoon tot persoon verschillen bijv. door onverwachte huilbuien, zeer snel geagiteerd zijn, futloosheid of hysterie.
 

Wat kunnen etherische oliŽn doen ?

Het gebruik van etherische oliŽn kan een goede aanvulling zijn op depressie behandelingen en therapiŽn. Dit kan d.m.v. inhallatie (aromastreamer) of massage.
Inhallatie heeft een directe werking omdat het limbische systeem van de hersenen worden geprikkeld. In dit deel van de hersenen wordt o.a. het geheugen en ons emotionele leven beheerd (denk aan wat de geur van bijv. pas gebakken brood met u kan doen).
Massage werkt indirect via de opname van de oliŽn door de huid en het liefdevol aangeraakt worden door een medemens.
Reguliere oliŽn: bergamot, citroen- eucalyptus, citroenschil, geranium, jasmijn, lavendel, mandarijnschil, marjolein, neroli, petitgrain, roomse kamille, roos, sandelhout, scharlei, sinaasappelschil, strobloem, wierook en ylang ylang .
 

  AroVeda Aromatherapie