Koortslip of
Koortsblaar
[Eucalyptus] [Grove den] [Lavendel] [Manuka] [Melisse] [Nardus] [Ravensara] [Tea Tree]
[Depressie] [Koortsblaar] [Voetschimmel] [Aanbieding]

Koortsblaar - Koortslip- Koortsuitslag

Herpes Simplex-I, ook bekend als koortsblaar, koortslip, koortsblaasjes of koortsuitslag kan in tijden van verminderde weerstand vervelende blaasjes op en rondom de lippen veroorzaken.

De besmetting met het virus is tot op heden onomkeerbaar. Middeltjes op basis van het anti-virale bestanddeel Acyclovir zijn overwegend indammend van aard.

De meest gangbare aanpak van is het versterken van het immuunsysteem. Hierdoor krijgt het virus minder kans om zich vanuit de rustplaats in de zenuwknopen (Ganglia) te verplaatsen naar het huidoppervlak.

TIP : Voeding en Koortslip
NIEUW : Rood Zeewier en Herpes Simpex I

Wat kunnen kruiden en oliŽn doen?

Een natuurlijk middel om een opkomende koortsblaar of koortslip te bestrijden is melisse. Het brengt een beschermende laag aan rondom aangrensende huidcellen zodat een koortslip minder kans krijgt. Daarnaast droogt melisse sterk uit en geeft het de sensatie van krachtige werking indien puur gebruikt. Een gebruikservaring van melisse op een koortslip is hier te vinden.

Met calendula herstelt het wondje van de blaar sneller.

Immuunsysteem versterkend is o.a. het zweeds kruidenbitter. Deze kruidenmix op alcohol basis kan langdurig op dagelijkse basis gebruikt worden.

Reguliere oliŽn: melisse, calendula
Kruiden : Zweeds kruidenbitter
 

  AroVeda Aromatherapie