Voorbeeld
[Geschiedenis] [Heden] [Werking] [Voorbeeld] [Veiligheid]
[Depressie] [Koortsblaar] [Voetschimmel] [Aanbieding] [Luchtverfrisser]

Voorbeeld :: benzoyl peroxide lotion versus Tea Tree olie

1) In 1990 is er een onderzoek verricht onder 124 studenten in Australie met acne. Een groep werd behandeld met benzoyl peroxide lotion, een gebruikelijk middel tegen acne, de andere groep met tea tree olie. De resultaten toonden aan dat tea tree welliswaar langzamer werkte dan benzoyl peroxide doch op de lange termijn even effectief was. Benzoyl peroxide werkte dus sneller maar had als groot nadeel de behoorlijke bijwerkingen waaronder misselijkheid etc. Tea tree olie veroorzaakte bij de studenten geen bijwerkingen.

Een olie vergelijkbaar met tea trea is Manuka olie.

2) Uit divers onderzoek is gebleken dat bepaalde etherische olien die in de lucht worden verspreid de hierin aanwezige ziektekiemen, virussen etc doden. Dankzij deze eigenschap wordt in enkele Franse ziekenhuizen citroenolie verspreid. Gezinnen kunnen deze etherische olien gebruiken om te voorkomen dat ďmen elkaar aansteektĒ. Eucalyptus en tea tree zijn hiervoor ook perfecte oliŽn. Deze oliŽn versterken daarnaast ook het immuunsysteem.

Verspreiding van Eucalyptus, tea tree of Manuka olie kan met de AromaStreamer, Aroma-stone of de nieuwe luchtbevochtiger.